Novosti:

 

Autor Tema: Iskustva u primjeni Zakona u rudarstvu (Narodne novine 56/13. i 14/14.)  (Posjeta: 1711 )

  • *****
Svibanj 13, 2014, 11:54:47 prijepodne
Cijenjeni članovi foruma,

otvaramo raspravu na temu iskustva u primjeni Zakona u rudarstvu (Narodne novine 56/13. i 14/14.). Materijal prikupljen raspravom na forumu biti će korišten za diskusiju na Tribini UHRI-ja koja se planira održati krajem lipnja, 2014. godine. Nadamo se da će Tribini prisustvovati predstavnici mjerodavnih tijela (Ministarstvo gospodarstva, inspektorat i dr.).

Pištite Vaša iskustva. Pričajmo o tome. Pronađimo adekvatna rješenja zajedničkim snagama!

Sretno!

  • *****
Svibanj 25, 2014, 08:11:12 poslijepodne
Osobno, nakon stupanja na snagu novog Zakona o rudarstvu te njegovih Izmjena i dopuna, nisam imao prilike praktično upotrijebiti isti u procesu ishođenja istražnog prostora ili dodijele rudarske koncesije. Sve se je, više - manje svelo da ispunjavanje obveza po pitanju dostave dokumentacije (obrasci, financijski i drugi izvještaji). Nadam se da se ta silna dostavljena dokumentacija proučava i da koristi nečemu (osobno sumnjam u to tako da sama svrha izrade i dostavljanja iste gubi smisao). Vrijeme će pokazati kako će MG obrađivati dostavljene podatke.

Uskoro me očekuje proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa pri DUUDI-ju u svrhu ishođenja rudarske koncesije. Od kolega sam čuo pritužbe da su im dokumenti za koncesioniranja "zapeli" baš tamo. Pretvorbom iz Agencije u Ured navodno je došlo do odlijeva iskusne radne snage i nastao je problem.

Od ostalog, pritužbe kolega su išle na vječni, a sada već mitski sukob između Ministarstva gospodarstva i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i/ili Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Sretno!