Novosti:

 

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Branimir

 Str: [1]
1
Tehničko-građevni kamen / Maptek Vulcan
«  : Travanj 01, 2014, 03:11:17 poslijepodne »
Poštovane kolegice i kolege,

u privitku Vam dostavljam pozivnicu za demonstraciju VULCAN-a jednog od najkorištenijih i najmodernijih računalnih softvera u svjetskoj rudarskog industriji namijenjenog za planiranje cjelokupnog rudarskog zahvata (bušotine, geološki model, seizmika, površinski i podzemni kopovi, miniranje, CAD alati…).

SRETNO!

2
Tehničko-građevni kamen / Odg: Računalni programi
«  : Ožujak 26, 2014, 09:08:42 poslijepodne »
Profesionalni računalni programi koje koriste svjetske tvrtke koštaju oko 40k - 50k $ (220K do 280K kn) tako da ukoliko bi neka tvrtka u RH i kupila takav program, za koliko bi godina isti amortizirala... Naravno tu su i nove verzije programa. Gotovo je nemoguće takve programe koristiti u RH jer svi CAD programi zadovoljavaju zakonske okvire.

Na RGNF su u tijeku radnje kao bih se Vulcan uveo u ak. plan i program, tako da ukoliko sve bude išlo po planu, isti bi mogao biti u nastavi već sljedeću ak. godinu...? Naravno uvođenje takvog softvera u nastavu zahtijeva i određena financijska sredstva, obrazovanje nastavnika, opremu... uglavnom svima bi tako nešto moglo biti od koristi... Nadajmo se najboljem!

SRETNO!

 Str: [1]